Mięso z łososia jest niezwykle delikatne, bardzo smaczne i bogate w korzystne dla naszego zdrowia składniki. Jak zaserwować tę rybę na obiad? Można na wiele różnych sposobów. My jednak najbardziej uwielbiamy pieczonego w sosie kaparowym. Wypróbujcie sami.
składniki:
- 800 g filetów z łososia
- 2 łyżki masła
- świeżo mielony czarny pieprz
- sól
- 2 łyżki masła
- 1 płaska łyżka mąki
- 100 ml bulionu
- 100 ml kwaśnej gęstej śmietany
- 2–3 łyżki marynowanych kaparów
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















