Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Finalista Bacardi Legacy Competition wyłoniony!

18 lutego b.r., podczas wielkiego finału rozegranego aż 130 metrów po ziemią, poznaliśmy zwycięzcę polskiej edycji jednego z najbardziej znanych konkursów w środowisku barmańskim – Bacardi Legacy Competition! Najlepszy okazał się Rafał Nawrot, którego koktajl – True Bacardi Desire – zdobył największe uznanie członków jury. Zwycięzca będzie reprezentował Polskę podczas międzynarodowego finału w Puerto Rico. Serdecznie gratulujemy! Nowy talent barmański odkryty! Klimat podziemnej komnaty w Wieliczce, sprzyjał wyjątkowo podniosłej atmosferze, jaka towarzyszyła wszystkim gościom i uczestnikom Bacardi Legacy Competition. Marka, która od 150 lat wyzwala kreatywność wśród barmanów z całego świata, tym razem towarzyszyła polskim finalistom konkursu a jej duch zagrzewał do walki o miano najlepszego mistrza miksologii. Do ścisłego finału zakwalifikowano trzech barmanów – Jakuba Kozłowskiego (Columbia Bar w Warszawie), Mateusza Szuchnika (Pies czy Suka w Warszawie) i Rafała Nawrota (Sky Bar Hotelu Qubus w Katowicach), którzy zmagali się z ogromnym stresem i oczekiwaniami publiczności, która licznie zgromadziła się w Wieliczce. Barmańskie umiejętności, talent do tworzenia idealnych koktajli a także zdolności związane z odpowiednią autoprezentacją oceniało zacne jury w składzie: Alejandro Ouziel (Managing Director Eastern Europe, Bacardi-Martini Polska), David Cordoba (Bacardi Global Brand Ambassador), Ryszard Maciejewski (Bacardi Brand Ambassador Polska) oraz sławy londyńskiej sceny barowej: Peter Dorelli, Richard Hunt, Stefano Cossio i Alex Cratena. Każdy z finalistów miał do dyspozycji dziesięć minut, by opowiedzieć o inspiracji, która była podstawą zaproponowanego koktajlu, opowiedzieć o pomyśle na jego nazwę a następnie go wykonać. Jako pierwszy swój koktajl – True Bacardi Desire zaprezentował barman ze Sky Baru, następnie jury oceniało kreację smaków w koktajlu Peter Pan wykonanego przez Mateusza Szuchnika. Jako ostatni wystąpił Jakub Kozłowski ze swoim drinkiem Golden Punch. Obrady jury trwały długo i były bardzo burzliwe, bowiem każdy z finalistów prezentował umiejętności na najwyższym poziomie. Wybór był naprawdę trudny, ale ostatecznie zwyciężył Rafał Nawrot, który poza stworzeniem idealnego koktajlu, urzekł jury swoją determinacją i ogromną ambicją. Rafał nie krył radości „Jestem bardzo szczęśliwy i dziękuje za takie wyróżnienie! Barmaństwo to całe moje życie. Z dumą będę reprezentowała Polskę na finale w Puerto Rico i walczył z całych sił o wygraną”. Przepis na sukces z Bacardi Superior Zwycięski koktajl – True Bacardi Desire, to kwintesencja marki Bacardi. „Zrodził się z połączenia entuzjazmu, ciężkiej pracy oraz miłości do barmaństwa. Stworzony ze starannym kunsztem i pasją” – mówi Rafał Nawrot. Koktajl urzekł jury swoim smakiem i sposobem przygotowania. Stał się symbolem niekwestionowanego talentu i pasji zwycięzcy. „Jesteśmy dumni, że sztuka barmańska w Polsce tak się rozwija i że możemy być częścią tego procesu. Z nieukrywaną satysfakcją obserwowaliśmy zmagania naszych finalistów, którzy niewątpliwie należą do elity młodych talentów barmańskich. Będziemy obserwować ich dalsze sukcesy i cieszymy się, że stali się częścią Bacardi Legacy Competition” – powiedziała Anna Kochańska, Brand Manager Bacardi. Zobaczcie jak smakuje sukces w wykonaniu Rafała Nawrota! True Bacardi Desire 30 ml Bacardi Superior 20 ml Offley Ruby Porto 10 ml Monin Edelflower Sirup 10 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki 10 ml DeKuyper Oranje Bitter 5 ml Rosolisu Różanego Wszystkie składniki shakerujemy i podajemy w specjalnym kieliszku. Kieliszek serwujemy na srebrnej paterze w asyście suszonych kwiatów hibiskusa oraz kokosanki – tradycyjnego, polskiego ciastka. Serdecznie gratulujemy zwycięzcy i trzymamy mocno kciuki za występ w Puerto Rico!