Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

VOBRO stworzyło nowe nietypowe Święto Cukierka

Tradycyjnie Święto Cukierka odbywa się co roku w czerwcu na terenie Zakładów Cukierniczych „VOBRO”, kiedy to dobrej zabawie towarzyszy finał plebiscytu na „Pracownika Vobro 2012”. Jednak nie trzeba być cukiernikiem, by móc obchodzić to święto, w końcu cukierki są dobre dla wszystkich, o ile nie ma się próchnicy albo cukrzycy.
Kiedy obchodzić Święto Cukierka?
Święto Cukierka nie ma konkretnie ustalonej daty obchodów, nawet w kalendarzach świąt nietypowych. Można jednak uznać, że najbardziej odpowiednim terminem do jego świętowania jest ostatni weekend czerwca. Wówczas to pomysłodawca tego święta – firma VOBRO, organizuje spotkanie podsumowujące miniony sezon produkcyjny , które jest okazją do podziękowania za trud pracy, dobrej wspólnej zabawy oraz snucia planów na kolejne miesiące. Wtedy także typowany jest pracownik roku Vobro, który otrzymuje gratulacje i upominki.
Czy łasuchy mogą świętować częściej?
Wszyscy, którzy chcieliby to święto obchodzić częściej niż raz w roku mogą od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę szaleństwa z pudełkiem czekoladek nadziewanych wiśnią w likierze, z owocowym nadzieniem, albo też ekskluzywnych pralin Frutti di Mare. Najlepiej zaopatrzyć się w spory zapas, bo przecież świętować nie powinno się samemu. Bombonierki nie są wyłącznie idealną propozycją słodkiego upominku na każdą okazję, to chwila zapomnienia dla ludzi ceniących produkty najwyższej jakości i ich niepowtarzalny smak.
Słodycze szkodzą czy pomagają?
Co roku w Polsce zjadamy coraz więcej słodyczy. Uwielbiają je zwłaszcza dzieci. Według badań Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej przeciętnie każde dziecko co najmniej dwa razy dziennie sięga po słodycze. Nawet osoby na diecie muszą mocno walczyć ze sobą, żeby nie ulec słodkiej pokusie… A przecież niektóre badania dowodzą, że konsumenci jedzący słodycze, zwłaszcza czekoladę mają niższe ryzyko podwyższonego ciśnienia krwi oraz zmniejszone ryzyko wystąpienia zespołu metabolicznego – zbioru symptomów powodujących wzrost ryzyka chorób serca i udaru. Jednak słodycze przede wszystkich zdecydowanie poprawiają humor i w związku z tym warto pomyśleć nad tym, by zacząć je celebrować i co tydzień obchodzić swoje prywatne Święto Cukierka .