Focaccia na szybko. Z ulubionym serem i rozmarynem!

składniki:
- pół kilo mąki pszennej
- świeże drożdże
- ulubiony ser
- pół litra wody ciepłej
- 100 ml oliwy
- sól i pieprz
- rozmaryn
przyrządzanie:
- Do większej miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, drożdże, wodę, oliwę i przyprawy. Ugniatamy elastyczne i miękkie ciasto.
- Do drugiej miski wlewamy łyżeczkę oliwy i przekładamy ugniecione ciasto. Przykrywamy je ściereczką, odstawiamy na godzinę.
- Po tym czasie formułujemy z ciasta okrąg za pomocą dłoni.
- Polewamy ciasto mieszanką oliwy z wodą. Posypujemy rozmarynem, solą, serem.
- Pieczemy 25 minut, w temperaturze 200 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














