Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Gorące drinki na rozgrzewkę

Jak jest zima, to musi być zimno. Choć odwiecznego prawa natury nie da się odwrócić, to można spróbować się z nim zmierzyć. Do frontu walki z chłodem proponujemy włączyć nową, ale już wielokrotnie sprawdzoną broń: ciepły drink.

Zacznijmy od klasyki, czyli GRZANEGO PIWA. Potem odmieńmy go nieco i przygotujmy w wersji Z POMARAŃCZAMI i RODZYNKAMI. Jeśli natomiast wracacie z nart i macie ochotę na coś, co zadziała natychmiast, sięgnijcie po SKI BUNNY. Uważajcie jednak, bo zaraz po wypiciu wielka moc będzie z Wami…
Na rozpoczęcie zimowej imprezy w górach dobra jest też ZIELONA HERBATA. Zanim ją podacie uprzedźcie jednak gości, co w chodzi w jej skład, bo a nuż ktoś będzie chciał wracać samochodem…
W pięknych okolicznościach przyrody można też sięgnąć po przepisy z różnych krajów świata. Czesi uwielbiają sięgać po swojską teplą miedovinę, czyli MIÓD NA CIEPŁO, Skandynawowie często poprawiają sobie humor rozgrzewając się GLOGGIEM.
Są też napoje o wiele bardziej kosmopolityczne. Każdemu polecamy, by choć raz spróbował aromatycznego ROOIBOS Z AMARETTO lub sięgnął po pełne smaku HOT WHISKY BLAZER. Na sam koniec przypomnijmy sobie smak lata, dzięki SUNSET TEA.