Grzanki z serem kozim, pieczarkami oraz świeżym rozmarynem.

składniki:
- pełnoziarnista bagietka
- oliwa z oliwek
- czosnek granulowany
- ser kozi
- pieczarki
- rozmaryn
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy oliwą z obydwu stron, posypujemy czosnkiem granulowanym i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na około 5 minut.
- W tym czasie obieramy i kroimy pieczarki w grubsze plastry. Smażymy.
- Ciepłe grzanki smarujemy kozim serem.
- Na wierzch układamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym.
- Podajemy z rozmarynem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














