Pyszne na śniadanie lub przekąskę.

składniki: 
- 4 plasterki sera z niebieska pleśnią
- 2 kajzerki
- masło
- 2 łyżki orzechów włoskich
- łyżka miodu
- pół gruszki
- rukola
- pieprz
przyrządzanie:
- Orzechy zrumień na suchej patelni i wymieszaj z miodem, przesmaż razem 2-3 minuty, mieszając. Bułki przekrój na pół, zgrilluj w piekarniku lub tosterze przez 1 minute, posmaruj masłem.
- Gruszkę pokrój w 1 cm plastry, usuń gniazda nasienne i zgrilluj na patelni lub w piekarniku.
- Ser pokrój w plasterki. Na bułce ułóż rukolę, plasterki gruszki, ser, oraz orzechy. Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














