Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Węgierski pogacze serowe

Węgierski pogacze serowe

Chleb zapiekany z mozzarellą

Chleb zapiekany z mozzarellą

Sałatka z marynowanych buraczków

Sałatka z marynowanych buraczków

Pikantny karczek

Pikantny karczek

Pieczone gruszki z serem ricotta

Pieczone gruszki z serem ricotta

Placuszki owsiane

Placuszki owsiane

Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym

Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym

Ptysie ziemniaczane

Ptysie ziemniaczane

Kotleciki z pieczarkami

Kotleciki z pieczarkami

Łazanki z kiełbasą

Łazanki z kiełbasą

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym

Sałatka z gyrosem

Sałatka z gyrosem

Sałatka z mango

Sałatka z mango

Sałatka z rukolą

Sałatka z rukolą

Kokosanka

Kokosanka

Torcik waniliowy

Torcik waniliowy

Gulasz warzywno-pieczarkowy

Przepis na klasyczny gulasz warzywno-pieczarkowy. Koniecznie wypróbuj.

składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 200 g pęczaku
  • 3 cukinie
  • cebula
  • marchew
  • papryka zielona
  • papryka czerwona
  • puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • pieprz
  • sól

przyrządzanie:

  • Pęczak opłucz na sicie, zalej trzema szklankami wody i gotuj (ok. 30 min), aż wchłonie płyn. Przelej zimna wodą. Warzywa obierz, umyj i pokrój w plasterki. Cebulę podsmaż na złoto na oleju.
  • Dodaj paprykę, pieczarki, marchew i cukinię. Gdy składniki się zeszklą, dołóż pomidory i pęczak. Wymieszaj.
  • Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem.
  • Duś na małym ogniu 15 minut.