Czy gulasz zawsze musi być z mięsa? Otóż nie! Oto bardzo prosty przepis na wegański gulasz, który skradnie Wasze serca i podniebienia.
składniki:
- 3 średnie cukinie
- 1 cebula
- 2 zielone papryki
- 5 pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- pół łyżeczki cukru
- natka pietruszki
- pieprz
przyrządzanie:
Cukinię umyj pokrój w kostkę.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki.
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie plasterki.
Rozgrzej oliwę w dużym garnku i podsmaż cebulę oraz czosnek.
Dodaj cukinię, paprykę i duś przez 20 minut.
Dołóż pomidory, sól, cukier, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Gotuj bez przykrycia kolejne 20-30 minut.
Zdejmij z ognia i wymieszaj z natką pietruszki.