PROSTE, CHRUPIĄCE, SMACZNE - idealne z kubkiem gorącego mleka. Oto herbatniki z nutą miodu.
składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 90 g cukru pudru
- 2 łyżki płynnego miodu
- 125 g zimnego masła
- jajko
- łyżka domowej przyprawy do piernika
przyrządzanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagnieść na gładkie ciasto.
Następnie uformować go w kulę, owinąć w folię spożywczą i trzymać w lodówce przez godzinę.
Po tym czasie stolnicę lekko obsypać mąką i rozwałkować ciasto na grubość ok 4 mm. Wycinać ciasteczka i przekładać na wyścieloną papierem blachę. Zrobić stempelki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 10-12 minut, do zezłocenia brzegów. Wystudzić na kratce
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















