Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Marmolada cebulowa

Marmolada cebulowa

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

HIT! Marchewkowa pasta do kanapek z szałwią

Oto nasza ulubiona pasta do chleba. Przyrządzona z marchewki i szałwii. Genialnie smakuje, jest aromatyczna, puszysta, rozpływa się w ustach. Koniecznie wypróbujcie ją w połączeniu z ciepłymi grzankami. 

składniki:

  • 2-3 młode marchewki
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • 2 łyżki szałwii suszonej
  • 60 g płatków migdałów
  • sól i pieprz do smaku

przyrządzanie:

  • marchewki ugotować w wodzie, aż będą miękkie. Ostudzić.
  • Migdały prażyć przez kilka minut na suchej patelni.Uwaga, aby nie przypalić.
  • Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i blendować, aż powstanie pasta. Doprawić solą i pieprzem.