Oto słodki, ale zdrowy deser, który przygotujesz z najprostszych składników! Sprawdź nasz przepis na zapiekane jabłka z orzechami!
składniki:
- 4 duże jabłka
- szklanka orzechów włoskich
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
przyrządzanie:
- Na suchej patelni prażymy orzechy włoskie. Pod koniec prażenia dodajemy miód i cynamon.
- Jabłka myjemy, wydrążamy gniazda i wkładamy orzechy z miodem.
- Każde jabłko zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.
ZOBACZ: 7 ciekawostek o AWOKADO
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














