Zaczyna się sezon na jagody. Może być dla nas idealnym dodatkiem do wielu deserów. Jednak wiele osób nie wie co z nimi zrobić, kiedy ma je już w swojej kuchni. Często zdarza się tak, że jedyne co robimy z jagodami, to pierogi. A reszta zostaje zamrożona. A przecież istnieje tyle ciekawych sposobów, by wykorzystać jagody w naszej kuchni.
- Jagodowe smoothie
Jest niezwykle dietetyczne i dostarcza nam wiele witamin. Warto je robić, wtedy kiedy mamy ku temu okazję. Niestety jagody są sezonowymi owcami, więc szybko znikają. Jednak teraz, w czasie wakacji, możemy przygotować pełnowartościowy napój. Do jego wykonania potrzebujemy:
- 2 miseczki jagód.
- 1 banan.
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego.
- 1 garść malin.
- Jedno jabłko.
- Przekąska na śniadanie
Nasze śniadanie może być już gotowe poprzedniego dnia. Nie potrzebujemy wiele czasu na jego wykonanie. Wystarczy pięć minut, by mieć w lodówce przygotowane pyszne i zdrowie śniadanie. Jak je zrobić?
- Garść jagód.
- Jogurt naturalny.
- Łyżeczka nasion chia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















