Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak przygotować potrawy w domowym zaciszu, by wyglądały jak z ekskluzywnej restauracji?

Zapraszając do domu znajomych czy rodzinę staramy się wypaść jak najlepiej. Nie tylko dbamy o miłą, swobodną atmosferę, by dom wyglądał ładnie, ale także o to, żeby zaskoczyć gości ciekawym menu, jak z najlepszych restauracji.

photo-1428515613728-6b4607e44363

Kluczem do pełnego sukcesu jest sprawienie, by „oczy same jadły” to, co znajduje się na talerzu. Potrawy dobrze prezentują się na białej zastawie, a wzmocniony efekt gwarantuje użycie składników w kontrastowych kolorach np. kasza gryczana, zabarwiony przyprawami (np. słodką papryką) ryż, czy wielobarwne warzywa. Serwując wykwintną kolację czy obiad, dobrze na chwilę wcielić się w rolę stylisty potraw. Przykładowo, nakładając makaron na talerz, ułóż go starannie w „gniazdko” przy pomocy widelca lub specjalnego szpikulca do mięsa. Jeśli decydujesz się na przygotowanie lekkiej, śródziemnomorskiej potrawy, do dekoracji użyj jadalnych kwiatów takich jak nagietek, nasturcja, fiołek czy stokrotka. Zapewne w ten sposób zaskoczysz swoich gości nowymi smakami.

Ważnym czynnikiem, który spowoduje, że Twoi goście nabiorą apetytu, będzie unoszący się w mieszkaniu zapach przyrządzanych potraw. Przygotowując mięso, ryby czy owoce morza należy zwrócić uwagę na to, żeby nie przypalić tłuszczu, ale poprzez umiejętne smażenie, wydobyć aromat potraw.

Chcąc przygotować rozpływające się w ustach, wyborne mięso z chrupiącą i złocistą skórką, powinniśmy wzorować się na znanych szefach kuchni, którzy dla wydobycia z potrawy najlepszego smaku często mieszają różne tłuszcze. Idąc ich śladem, w zależności od tego, co chcesz zaserwować, masz do wyboru trzy warianty mixu wysokiej jakości olejów Rama Smaż jak szef kuchni – wariant klasyczny, z oliwą z oliwek i maślany smak.