Jak uprażyć orzeszki ziemne na patelni? Oto szybki poradnik na prażenie orzechów w domowych warunkach. Taki dodatek pasuje do sałatek, ryb, deserów, mięsa.
- Przygotowujemy orzeszki. Najlepiej użyć orzechów w łupinkach, takich jak na zdjęciu powyżej.
- Orzeszki umieszczamy na suchej patelni, podgrzewamy do średniej temperatury i prażymyje około 15 minut.
- Pamiętamy o częstym mieszaniu. W pewnym momencie łupinki zaczną pękać, a orzeszki będą mocno pachnieć + będą mieć mocno przypalone miejsca.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














