Trudno wyobrazić sobie poranek bez kawy. Jest wiele rodzajów czarnego naparu, który dodaje energii, ale czy wiesz, jak profesjonalnie zaparzyć kawę po turecku? Nasza podpowiedź!
- Do jej przyrządzenia najlepiej użyć naczynia zwanego imbryk. Ewentualnie rondelka lub miedzianego tygielka. Na jedną filiżankę przypada 1 łyżka kawy i 1 łyżeczka cukru. Tygielek wypełnij do połowy wodą i lekko podgrzej. Następnie wsyp kawę i cukier.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















