Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Jak zrobić dobry chleb wiejski na drożdżach?

Chyba każdy z nas się zgodzi, że nie ma nic lepszego, niż domowy chleb, który samodzielnie upiekliśmy ze sprawdzonych składników. Oto idealny przepis na doskonały chleb wiejski na drożdżach. 

22-13-12-737_640

składniki:

  • 40 dag mąki pszennej razowej
  • 20 dag mąki pszennej
  • 300 ml letniej wody
  • 3 dag świeżych drożdży
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła

przyrządzanie:

  • Do letniej wody dodajemy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki.
  • Mieszamy i przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 15 min do wyrośnięcia.
  • Pozostałą mąkę przesiewamy, dodajemy sol, masło i rozczyn.
  • Następnie wbijamy jajka i wyrabiamy ciasto przez około 20-25 minut minut.
  • Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką  i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę.
  • Po tym czasie formujemy okrągły bochenek i umieszczamy go do omączonego koszyka, przykrywamy ściereczką i zostawiamy go na kolejną godzinę w ciepłe miejsce.
  • Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 45 minut.

 

TRWA TYDZIEŃ KOKTAJLOWY!

WEŹ UDZIAŁ W NASZYM KONKURSIE!

 

 

koktajle