- 4 małe kubeczki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki bitej śmietany
- 2 kostki czekolady
- wiórki kokosowe lub dowolne mrożone owoce
Wlać jogurt do miseczki i ubijać trzepaczką tak długo, aż nabierze konsystencji puszystego, gładkiego kremu. Dodać sproszkowaną kawę, dokładnie wymieszać i dalej ubijać, aż krem uzyska jednolitą barwę. Gotową masą napełnić 4 pucharki i wstawić przynajmniej na 1 godzinę do lodówki, by dobrze się schłodziły. Czekoladę utrzeć na tarce. Owoce zostawić do rozmrożenia. Tuż przed podaniem ozdobić deser bita śmietaną, posypać czekoladą i wiórkami kokosowymi lub delikatnie wymieszać go z kremem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













