Mają ostry, dość charakterystyczny smak i kojarzą się nam z kuchnią śródziemnomorską. Kto raz ich spróbował, już na zawsze je zapamięta. Kapary. Oto 6 rzeczy, które musisz o nich wiedzieć.
Jak smażyć kapary? Przygotuj pół szklanki kaparów, 1/3 szklanki oliwy z oliwek. Kapary osusz dobrze w ręczniku papierowym. Na patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę i wsyp kapary. Często potrząsaj patelnią. Smaż około minuty, aż otworzą się kwiaty, a kapary staną się kruche. Wyjmij łyżką cedzakową na papier kuchenny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















