Propozycja na mięsne danie z dodatkiem ananasa.

składniki:
- 500 g karkówki
- 300 kapusty kiszonej
- puszka ananasa
- kolendra
- olej
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Natrzyj solą, pieprzem i kolendrą. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Kapustę odcedź i drobno posiekaj. Do naczynia żaroodpornego włóż połowę kapusty, na niej ułóż mięso i przykryj je resztą kapusty.
- Obłóż plastrami ananasa i wlej sok. piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














