Kto nie lubi klasycznego placka z kruszonką? Chyba każdy go uwielbia, prawda? Jedzony na ciepło z masełkiem lub jako deser do kawy jest po prostu przepyszny!
składniki:
- 30 g świeżych drożdży
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka mąki
- 1/2 szklanki ciepłego mleka
- 3 żółtka jaj + 1 białko
- 75 g cukru
- 400 g mąki
- około 1/3 - 1/2 szklanki ciepłego mleka
- 100 g stopionego masła
- 100 g mąki
- 50 g cukru pudru
- 60 g zimnego masła
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















