To jednogarnkowe danie wywodzi się ze Szwajcarii. Można je przygotować na wiele sposobów. Wystarczy tylko specjalne naczynie. Dziś wersja serowa.

składniki:
- 350 g sera ementaler
- 150 g sera gruyere
- białe wino
- mleko
- wiśniówka
- pieprz
- starta gałka muszkatołowa
- 1 ząbek czosnku
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














