Najprostszy obiad zawsze smakuje najlepiej. W takie dni jak dzisiaj warto skupić się na odpoczynku i nie tracić zbyt dużo czasu na przygotowanie wielkiego obiadu. Oto banalne danie czyli komosa ryżowa z warzywami.

składniki:
- szklanka komosy ryżowej
- warzywa na patelnię
- świeża pietruszka
- suszone zioła
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Przed ugotowaniem dokładnie płuczemy ziarna komosy na sitku.
- Potrzebujemy porcji komosy i dwa razy tyle wody.
- Bierzemy szklankę komosy (wyjdą z niej 4 małe porcje) i zalewamy 2 szklankami wody.
- Podgrzewamy wodę z kaszą i od momentu gotowania odliczamy 15 minut.
- Kasza musi gotować się pod przykryciem. Co chwilę ją mieszamy.
- Gotowe ziarna są wręcz przezroczyste.
- W czasie, gdy ziarna się gotują, smażymy warzywa. Jeśli nie korzystamy z warzyw na patelni to grillujemy lub gotujemy świeże warzywa.
- Teraz wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy orzechy i zioła.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














