Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Krem brokułowy z gorgonzolą

Krem z brokuła w towarzystwie sera gorgonzola. Bardzo wyrafinowana propozycja dla smakoszy kuchni włoskiej.   

składniki:

  • 1 brokuł
  • 50 g sera gorgonzola
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • świeżo zmielony
  • oliwa z oliwek

przyrządzanie:

  • Brokuła opłucz, odetnij różyczki
  • Włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.
  • Gotuj do miękkości.
  • Odcedź brokuła, przełóż do garnka, dolej 3 szklanki rosołu lub wody, tylko zagotuj.
  • Dodaj ser gorgonzola (bez skórki) natkę pietruszki, pieprz.
  • Wszystko zmiksuj na gładki krem. Ewentualnie dopraw.
  • Podawaj na gorąco, skrop oliwą z oliwek i posyp natką lub grzankami.