Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Marmolada cebulowa

Marmolada cebulowa

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

Krem z cukinii i jarmużu

Kremowa zupa z jarmużu i cukinii. Pyszna, łatwa w przygotowaniu, duża dawka witamin. 

składniki:

  • 1 l bulionu z TEGO PRZEPISU  + ewentualnie marchew i pietruszkę z wywaru 
  • 4 garście obranego z łodyg jarmużu
  • 3 ząbki czosnku
  • świeża bazylia i świeża mięta
  • 1/2 cukinii
  • śmietana 18% do zup około 2 łyżki
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • BULION podgrzewamy i dodajemy pokrojoną cukinię. Gotujemy 5 minut.
  • jarmuż smażymy przez około 5-8 minut na maśle klarowanym.
  • W tym czasie siekamy czosnek i świeże zioła.
  • Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy około 1 minutę na małym ogniu. Ściągamy z gazu.
  • Śmietanę hartujemy i dolewamy do zupy powolutku.
  • Całość blendujemy na krem. Doprawiamy.