Krem z jabłek? Jeżeli lubisz jabłka (a zapewne tak), to koniecznie spróbuj zrobić ten słodki krem. Do dzieła!
składniki:
- 5 jabłek
- 5 łyżek masła
- 2 szklanki mleka 3,2%
- kilka gałązek tymianku
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Jabłka obierz, wymyj i pokrój na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozpuść masło, dodaj jabłka i kilka gałązek tymianku. Dodaj szklankę wody przegotowanej i duś jabłka.
- Pod koniec dodaj mleko i podgrzewaj przez około 5 minut. Uważaj, aby mleko się nie zagotowało.
- Wszystko zblenduj i dopraw solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














