Tak banalna zupa wymaga jedynie 25 do 30 minut przygotowania. Jednak w smaku przypomina najlepszy krem z ziemniaków, bez wydziwianych smaków, za to z lekko zeszkloną cebulką. Zobaczcie, jak to wszystko przygotować.

składniki: 
- bulion z warzyw 1 litr
 - 4 średnie ziemniaki
 - małą cebula
 - oliwa z oliwek
 - sól
 - pieprz
 
przyrządzanie:
- Zaczynamy od podgrzania bulionu z warzyw.
 - W tym samym czasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i gotujemy przez 10 minut.
 - Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
 - Ziemniaki łączymy z bulionem i gotujemy przez 5 minut.
 - Dodajemy cebulkę z patelni a następnie całość blendujemy na krem.
 - Przyprawiamy solą i pieprzem
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














