Rozgrzewająca zupa, idealna dla zmarzluchów. Zobaczcie przepis na zupę z ciecierzycy z dodatkiem imbiru.

składniki:
-puszka ciecierzycy
-700 ml bulionu z warzyw
-kawałek świeżego imbiru
-biała cześć pora
-1/2 cebuli
-1 ząbek czosnku
-świeża pietruszka
-sól
-pieprz
przyrządzanie:
-Bulion podgrzewamy i dodajemy odcedzoną ciecierzycę.
-na patelni podsmażamy cebule i pora pokrojonego w prążki. Dodajemy czosnek. Całość smażymy przez kilka minut.
-wszystko dodajemy do bulionu z ciecierzycą. Przyprawiamy i gotujemy kilka minut. Pod koniec gotowania dodajemy starty imbir.
-dodajemy przyprawy, podajemy z pietruszką i kleksem śmietany.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














