Najlepsze połączenie zielonego szpinaku z słonym serem feta. Wykorzystajmy te smaki do przyrządzenia pysznej zupy.
składniki:
- 1l bulionu z warzyw
- 4 garści jarmużu bez łodyg
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki pokruszonego sera feta
- przyprawy: sól, pieprz
przyrządzanie:
Jarmuż gotować około 5 minut w lekko osolonej wodzie.
Ziemniaka również ugotować w osolonej wodzie.
Podobnie uczynić z pietruszką i marchewką.
Bulion mocno podgrzać. Dodać jarmuż, ugotowane warzywa.
Całość gotować około 10 minut. Dodać czosnek.
Śmietanę połączyć z rozdrobnioną fetą, dokładnie wymieszać. Dodać odrobinę gorącej zupy i zahartować. Wlać całość.
Zupę zmiksować i dobrze doprawić.