Bardzo delikatna zupa z kalafiora. Zobacz, jak krok po kroku taką zrobić.

składniki:
- 50 dag kalafiora,
- 1l bulionu z warzyw
- 1/4 l mleka,
- 3 dag mąki,
- sól,
- 1-2 żółtka,
- 1 łyżka siekanego koperku
przyrządzanie:
- Kalafior obrać z zielonych liści, opłukać, podzielić na małe różyczki.
- Kalafior ugotować do miękkości w bulionie z warzyw.
- Podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l zimnego mleka. Zagotować.
- Połączyć z żółtkami rozmąconymi z mlekiem, osolić, dodać siekany koperek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














