Zupa z buraka pieczonego, świeżego tymianku oraz koziego sera.

składniki:
- 3 buraki
- 1 marchewka
- 1 średni ziemniak
- 1 litr bulionu z warzyw
- tymianek świeży
- kozi ser
- pieprz, sól
przyrządzanie:
BURAKA upiec w piekarniku. Ziemniaki obrać i ugotować. Marchewkę obrać i ugotować. Bulion podgrzać, dodać ugotowane warzywa i buraka, dodać przyprawy i całość gotować przez około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać tymianek. Całość zblendować wraz ze kozim serem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














