Niezwykle kremowa zupa z prostych składników - dojrzałej gruszki, korzenia pietruszki i cynamonu.

składniki:
- 4 sztuki pietruszki (korzeń)
- 1 łyżka masła
- łyżka oliwy z oliwek
- mała, dojrzała gruszka
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- litr bulionu z warzyw
- szklanka mleka
- 1/4 łyżeczki ostrej papryczki w proszku
- łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
zobacz wykonanie >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














