Masz ochotę na aksamitną i sycącą zupę krem? Wykonaj ją z ziemniaków. W towarzystwie szczypiorku, to idealna propozycja na wiosenny obiad.
składniki:
- 2 l wody
- 3 marchewki
- seler
- por
- 2 cebule
- liść laurowy
- trzy kulki ziela angielskiego
- 4 ziemniaki
- kostka warzywna rosołowa
przyrządzanie:
1. Kroimy drobno warzywa i na kostce rosołowej gotujemy je aż będą miękkie.
2. Cebulę szklimy na maśle.
3. Dodajemy do warzyw.
4. Całość blendujemy na aksamitny krem i dodajemy przyprawy.
5. Serwujemy z pokrojonym szczypiorkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














