Krewetki zapiekane z papryką i pietruszką to potrawa niezwykle prosta i smaczna. Poznaj nasz sprawdzony przepis!

składniki:
- Porcja krewetek
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- natka pieruszki
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Paprykę kroimy i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- Po tym czasie wyciągamy i kroimy w kostkę.
- Czosnek obieramy i siekamy.
- Krewetki oczyszczamy, posypujemy posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
- Po tym czasie wkładamy krewetki do naczynia żaroodpornego, dodajemy paprykę pokrojoną w kostki, posiekaną natkę pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













