Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką

Ciasto, borówki i puszysta pianka to jest to! Smak rozpływa się w ustach, a pracy wcale nie wymaga wiele! Jeśli macie potrzebne składniki- zapraszamy do wykonania kruchego z borówkami! 

 

składniki:

  • pół kilograma borówek
SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE
  • pół kilograma mąki
  • kostka masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 7 żółtek
SKŁADNIKI NA PIANKĘ
  • 7 białek
  • niepełna szklanka cukru cukru
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • pół szklanki oleju

przyrządzanie:

TAK ZROBISZ IDEALNE KRUCHE

  • Suche składniki przesiej przez sitko na większy blat lub stolnicę
  • Masło wyciągnij z lodówki dopiero w tym momencie, wkrój w mąkę i dodaj żółtka
  • Szybciutko zagniataj ciasto
  • Podziel ciasto na dwie 2 części i wstaw na 10 minut do lodówki
  • W tym czasie przygotuj formę do ciasta, wysmaruj ją margaryną i oprósz mąką
  • Zetrzyj na tarce jedną połówkę ciasta, podpiecz na złoto w temperaturze 180º C przez około 25 minut
  • Zostaw do całkowitego ostudzenia

TAK ZROBISZ PIANKĘ

  • Ubij białka. Kiedy będą sztywne małymi porcjami wsypuj oba cukry i cały czas delikatnie manewruj mikserem
  • Następnie wsyp budyń, powoli wlewaj olej i nadal miksuj na małej prędkości
  • Rozgrzej piekarnik i wyłóż pianę na ostudzony spód ciasta
  • Powciskaj boróweczki w pianę
  • Na wierzchu zetrzyj resztę zamrożonego ciasta
  • Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
  • Po wystudzeniu możesz posypać pudrem lub nie