Rabarbar jest smaczny, ma wiele składników odżywczych, ale również kwas szczawiowy, który może być niekorzystny dla nerek. Sprawdź kto powinien go unikać!
- Osoby chore na nerki powinny unikać, albo ograniczyć do minimum. Nie poleca się rabarbaru dzieciom oraz osobom, które spożywają za mało płynów w ciągu dnia.
- Zbyt duża ilość rabarbaru działa przeczyszczająco.
- UWAGA: liście rabarbaru są bardzo szkodliwe dla zdrowia, nie należy ich wykorzystywać w kuchni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















