Małże to rodzaj mięczaków przez wielu uważany za prawdziwy rarytas! W Polsce świeże są trudno dostępne, jednak w krajach śródziemnomorskich ich obecność w diecie to norma. Podrzucamy kilka przepisów właśnie z tamtych rejonów. Z makaronem, ryżem, faszerowane, w różnych sosach ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak odpowiednio przechowywać owoce i warzywa?
Warzywa i owoce są podstawowym element zdrowej diety. To naturalne źródło witamin, cennych składników odżywczych i minerałów, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przechowywane we właściwych warunkach, zachowują świeży smak i dobroczynne właściwości. Co zatem należy zrobić aby im te warunki ...
6 najczęściej popełnianych błędów w ARANŻACJI KUCHNI
Aranżacja kuchni to sprawa bardzo ważna. Przecież jest ona sercem domu. O pomyłki bardzo łatwo. Pamiętajmy aby przed przystąpieniem do aranżacji, dobrze wszystko zaplanować i wystrzegać się wymienionych poniżej błędów. Mało miejsca obok zlewozmywaka Brak lub niewystarczająca ilość miejsca pomiędzy ...
8 sposobów na WYGODNE PRZECHOWYWANIE RZECZY W KUCHNI
Kuchnia to miejsce przechowywania wielu naczyń i akcesoriów przeznaczonych do gotowania. Nietrudno więc o chaos i nieporządek. Jak nad tym wszystkim zapanować? Oto 8 nowoczesnych rozwiązań w tym temacie. SPECJALNA WKŁADKA DO SEGREGACJI TALERZY CZYTAJ DALEJ >>>
10 produktów, które ZAKWASZAJĄ twój organizm! Wyeliminuj je z diety!
Czy wiecie, że na zakwaszenie organizmu, czyli zaburzoną równowagę kwasowo–zasadową cierpi ponad 80 procent Europejczyków? Czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy z takiego stanu rzeczy, a ma on bardzo negatywne skutki na nasze zdrowie, urodę i samopoczucie. Sprawdźcie, jakie produkty warto ...
5 właściwości zdrowotnych KISZONEK
Czy oprócz walorów smakowych produkty kiszone mają jeszcze jakieś zalety? Tak i to bardzo wiele. Czytajcie o właściwościach kiszonek, bo to najlepsze probiotyki dla organizmu. PORCJA WSZYSTKICH WITAMIN Kiszonki są wartościowym źródłem witamin i składników mineralnych. Sam proces kiszenia wzbogaca ...
4 potrawy z DYNIĄ w roli głównej!
Dynia to niekwestionowana królowa jesieni. Już sam wygląd i intensywny kolor tego warzywa wprawia nas w doskonały nastrój. Dynia ma rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie i urodę, a w połączeniu z bakaliami, tworzy doskonałą bombę witaminową, która przyda się nam ...
10 produktów, które warto jeść JESIENIĄ – naturalnie wzmocnią twoją odporność!
Jak zmodyfikować naszą codzienną dietę, by przygotować się na nadchodzącą jesień i chłodniejsze dni? Oto produkty, po które powinniście sięgać codziennie, by wzmocnić odporność i nasz organizm. OWSIANKA Nie wychodź z domu bez śniadania. Wówczas organizm traci ciepło i niepotrzebnie ...
5 właściwości zdrowotnych AMARANTUSA
Amarantus zalicza się do superfoods – zawiera niemal wszystkie najcenniejsze składniki odżywcze. Jest źródłem białka, witamin z grupy B i wielu składników mineralnych. Koniecznie odkryj 5 właściwości zdrowotnych, które posiada. DLA DIABETYKÓW Amarantusa polecamy diabetykom. Nasiona szarłatu ...
12 SZTUCZEK KUCHENNYCH, które UŁATWIĄ WAM GOTOWANIE
Od teraz każda kolejna wizyta w kuchni będzie przyjemniejsza! Nowe sztuczki i podpowiedzi ułatwią Ci gotowanie i przyspieszą cały proces. Warto skorzystać z tych sztuczek! KOLEJNA SZTUCZKA >>>















