Wok czyli idealne naczynie do duszenia, gotowania i smażenia potraw. Odkryj w jaki sposób przygotujesz w nim ulubione dania! SMAŻENIE Najbardziej popularna forma przyrządzania potraw w woku to właśnie smażenie. Olej musi być mocno rozgrzany, a dzięki ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak kupić dobrą kiełbasę? 6 rad od specjalisty!
Statystycznie każdy Polak zjada w ciągu roku około 15 kg kiełbasy! Tylko czy naprawdę jemy kiełbasę, czy wyrób kiełbaso-podobny? Radzimy, jak to sprawdzić! Wystrzegaj się kiełbas zawierających : MOM, czyli mięso odkostnione mechanicznie, zawierające w większości ...
Sposób na placek bez zakalca. 4 rady kulinarne
Jak upiec ciasto bez obawy, że kolejny raz wyjdzie nam zakalec? Odpowiedź na to i inne pytania kulinarne znajdziesz poniżej. Rady naszych babć, zawsze ratują z opresji! SPOSÓB NA PLACEK BEZ ZAKALCA Placek owocowy nie będzie miał zakalca ...
Jak szybko ugotować fasolę?
Jeśli zależy ci na czasie, a nie lubisz z fasoli czy grochu z puszki to koniecznie dowiedz się w jaki sposób, przyśpieszysz ugotowanie tych składników! Jeśli zapomniałaś namoczyć fasolę, groch czy ciecierzycę na noc, ugotuje się szybciej, ...
Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików
Smakoszy ziemniaków u nas nie brakuje, jednak aby móc rozkoszować się nimi w pełni warto zastosować poniższe rady! Dzięki nim ugotowane ziemniaczki będą smakować idealnie! Ziemniaki najlepiej włożyć nie do zimnej wody, a do osolonego wrzątku. Wtedy ...
4 rady babuni przydatne podczas gotowania!
Kulinarne sztuczki prosto od naszych babć! Przydadzą się podczas procesu gotowania i pieczenia. Aby polewa w czasie krojenia tortu nie pękała, ani się nie kruszyła zastosuj następującą radę: w trakcie rozpuszczania polewy wlej do niej jedną lub ...
4 kulinarne sztuczki, które ułatwią ci gotowanie!
4 kulinarne triki zasłyszane od babci. Sprawdzają się od wieków i znacznie ułatwiają procesy kulinarne! Znacie, stosujecie? Aby ser żółty szybko nie stwardniał, włóż go do woreczka i dodaj kostkę cukru. Gdy nie masz specjalnego noża, albo ...
CHOLESTEROL- wszystko co powinniście o nim wiedzieć!
Dieta i wspomagające ją naturalne sposoby obniżania poziomu cholesterolu we krwi są wystarczające przy niewielkim jego wzroście. Oto cholesterol i wszystko co powinniście na początek o nim wiedzieć! Zjedzenie 4 jabłek dziennie znacznie ogranicza wchłanianie się ...
Co najlepiej pić na diecie? 5 podpowiedzi
Dieta to ograniczenie kalorii, jedzenie mniejszych posiłków, odstawienie słodyczy. No tak, ale co z napojami? Co można, a z czego warto zrezygnować, gdy jesteśmy na diecie? 5 podpowiedzi! WODA MINERALNA I ŹRÓDLANA Nie ważne na jakiej ...
Jak uratować przypalone mięso?
Pośpiech w kuchni zwykle nie popłaca. Zanim jednak wyrzucisz coś do kosza, sprawdź czy skutków nie da się odwrócić. Oto rada jak uratować przypalone mięso. Lekko przypalone mięso możesz spokojnie uratować, ale mocno przypalonego już nie ...