Wieczorem bób zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia odsączamy bób. Cebulę, czosnek, pietruszkę przyprawy blendujemy. Dodajemy bób. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Z masy lepimy kuleczki. Powinno wyjsć około 20 sztuk. Smażymy na patelni na rumiany kolor.
Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!
Kotleciki brokułowe – idealne do wege burgerów
Czosnek oraz bazylię siekam za pomocą blendera. Brokuła obieram, wkładam do pojemnika blendera z dodatkiem czosnku i bazylii. Całość miksuje. Ziemniaki ścieram na tarce. Dodaje do papki brokułowej. Dodaję także ser oraz wszystkie przyprawy. Płatki owsiane mielę. Dodaje do ...
Brytyjskie FISH & CHIPS
Sprawdź przepis na następnej stronie!
Omlet z zielonymi dodatkami: szpinakiem, jarmużem, bazylią
ZOBACZ WYKONANIE >>>
Schab w sosie własnym
1.Schab pokroić w plastry o grubości 1-2 cm; 2.Kawałki mięsa położyć na suchej dobrze nagrzanej patelni; Mięso powinno prawie,że się przypalić, nabrać koloru mocno brązowego z obydwu stron, to właśnie te przypalone soki nadadzą wyjątkowego smaku sosowi;Proszę się nie martwić ...
Zapiekanka z tego co masz w lodówce
SPRAWDŹ PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ Z RESZTEK >>>
Zapiekanka warzywna z ananasem
1. Makaron gotuję w osolonej wodzie. ziemniaki również gotuję przez 7 minut. 2. Otwieram puszkę ananasa, usuwam sok. 3. Z kukurydzy odlewam wodę i dodaję do ananasa. 5. Cebule kroję. 6. W misce mieszam sok z ananasa ze śmietaną i jajkami. Dodaję sól ...
Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE
Sprawdź przepis na następnej stronie!
Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem
Bakłażany pokroić w plastry, posypać solą i odstawić. Ziemniaki pokroić w grube plastry i przez 4 minuty podsmażać na gorącej patelni aby zmiękły. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą z oliwek i wyłożyć ziemniaki. Cebulę pokroić w pióra i zeszklić z czosnkiem. ...
Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?
Sprawdź przepis na następnej stronie!