3 sposoby na ziemniaki do obiadu: Patatas bravas, ziemniaki gratin czy chipsy ziemniaczane? Co wybierasz dziś na obiad? Oto lista składników, która jest ci niezbędna do wykonania naszych przepisów z ziemniakami w roli głównej. . Jeśli masz już wszystkie potrzebne ...
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Ziemniaczane łódeczki z solą morską i rozmarynem
Ziemniaki myjemy i nie obieramy. Następnie kroimy w łódeczki. Za pomocą pędzla smarujemy oliwą z oliwek. Posypujemy solą i rozmarynem, a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 240 stopni przez około 40 minut. TYDZIEŃ BORÓWKOWY TRWA! >> KONKURS << >10 ...
Pasta z awokado z chili
PASTA Z AWOKADO Z CHILI: Idealna do pieczywa Oto lista składników, która jest ci niezbędna do wykonania tej pysznej pasty. Jeśli masz już wszystkie potrzebne rzeczy, możemy przejść do jej przygotowania. Szczegóły, jak je przygotować na kolejnej stronie! ZOBACZ TEŻ: ...
Szaszłyki z grilla
JAK PRZYGOTOWAĆ SZASZŁYKI Z GRILLA >>>
Pieczone bakłażany z sosem czosnkowo-jogurtowym
JAK PRZYGOTOWAĆ PIECZONE BAKŁAŻANY >>>
Chrupiące wegetariańskie sajgonki
1. We wrzątku namaczamy grzyby mun. 2. Cukinie, marchewkę i ogórek kroimy. Cebulę i paprykę chili siekamy. Ucieramy korzeń imbiru i czosnek. 3. Smażymy wszystkie warzywa na woku. 4. Dodajemy sos sojowy, ocet ryżowy, imbir i czosnek. Mieszamy. 5. Kiedy ...
Krewetki w tempurze
Krewetki obrać z pancerzy (zostawić ogon) i posypać mąką. W dużej misce delikatnie wymieszać wodę, mąkę, jajko i dodać szczyptę soli. Masa powinna być gładka. Olej wlać na głęboką patelnię i rozgrzać. Zanurzać krewetki w cieście, a następnie w rozgrzanym oleju. ...
Szparagi zawijane w boczek
Szparagi należy pozbawić twardych, włóknistych końcówek. Odcinamy 3-4 centymetrowe końce. Następnie pęczek zawijamy w plaster boczku. Pieczemy na grillu, lub smażymy na ogniu. W przypadku piekarnika – 170 stopni przez około 15 minut. ZOBACZ TEŻ: Pieczony łosoś otulony sosem ...
Pesto z jarmużu i słonecznika
Słonecznik moczymy przez pół godziny w wodzie. Myjemy jarmuż. Odcedzony słonecznik i jarmuż przekładamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie miksujemy. Jeśli jest zbyt gęste- dodajemy wody. Przechowujemy w zamkniętym słoiku, w lodówce przez kilka dni. ZOBACZ TEŻ: Hiszpański sos Aioli
Domowe chipsy paprykowe
Ziemniaki myjemy i kroimy na bardzo cienkie plastry. Olej mieszamy z przyprawami. Nakładamy mieszankę na plastry ziemniaczane i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut. Po wyjęciu dodatkowo posyp papryczką ...