Orzeszki prażymy na suchej patelni. Uważamy, aby się nie przypaliły. Następnie dodajemy 2-3 łyżki płynnego miodu. Dodajemy sezam i energicznie mieszamy orzechy. Gotowe orzechy przekładamy na talerz, który wcześniej należy wysmarować grubą warstwą masła. ZOBACZ TEŻ: Zapiekanka makaronowa z ...
Przepisy kulinarne na przekąski – Na przekąskę masz ochotę, czytaj przepis – zrobisz potem! Najlepsze przepisy kulinarne!
Imprezowe krakersy z łososiem!
1. Mieszamy serek Filadelfia z posiekanym czosnkiem, szczypiorkiem i ziołami prowansalskimi. 2. Tak przygotowaną masę nakładamy na krakersy. 3. Na wierzch kładziemy plasterek wędzonego łososia. 4. Ozdabiamy szczypiorkiem. Zobacz też: Sałatka z łososiem i sosem kaparowym
Domowy jogurt owocowy bez cukru
Owoce dokładnie myjemy. Następnie gotujemy w wodzie przez kilka minut, aż będą miękkie. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimne owoce łączymy z jogurtem i miksujemy za pomocą blendera. ZOBACZ TEŻ: Bajgiel z jajkiem i bekonem
Chipsy z ciasta na pierogi
Z ciasta wycinamy dowolne kształty. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż chipsy się zarumienią. Posypujemy solą i podajemy z ulubionym sosem. ZOBACZ TEŻ: Domowy burger doskonały
Jak ugotować idealna kukurydzę?
Kukurydze oczyść i usuń z niej liście. Włóż do gotującej się wody, dodaj odrobinę cukru i sok z cytryny. Gotuj na małym gazie przez około 15-20 minut, aż ziarenka będą miękkie. Podawaj z masłem i solą. UWAGA: Nigdy nie dodawaj soli ...
Włoskie panini ze szpinakiem i camembertem
1. Szpinak płuczemy i osuszamy. 2. Dusimy na patelni na oliwie na małym ogniu. 3. Doprawiamy przyprawą. 4. Dodajemy camembert i dokładnie mieszamy. Trzymamy na patelni dopóki ser się nie rozpuści. 5. Farsz nakładamy do bułki typu ciabatta i zapiekamy ...
Purée z koperkiem
Obierz ziemniaki ze skórki i przepuść przez maszynkę do mielenia lub przez praskę. Wlej stopione masło i śmietanę. Dodaj koperek i wymieszaj. Dodaj do smaku sól i utrzyj na gładką masę. SMACZNEGO! Zobacz też: Pieczone nacinane ziemniaki z boczkiem ...
Sałatka z awokado i szpinakiem
Upraż na suchej, rozgrzanej patelni płatki migdałowe. Obierz i pokrój awokado w plasterki. Wymieszaj rukolę ze szpinakiem. Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz wymieszaj na sos i polej nim sałatkę. SMACZNEGO! Zobacz też: ...
Owsianka z owocami sezonowymi
Zagotuj mleko na małym ogniu. Cały czas mieszając dodaj płatki owsiane i kaszę manną. Gotuj około 10 minut uważając na to, aby mleko nie wykipiało. Po ugotowaniu dodaj pokrojone truskawki, żurawinę i jagody (możesz użyć też mrożonych owoców). SMACZNEGO! ...
Chlebek bananowy
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Naczynie do pieczenia o wymiarach 25 cm × 35 cm natrzyj masłem i oprósz mąką. Masło ubi- jaj razem z cukrem, aż zrobi się jasne i puszyste ( ja używam do tego miksera, ale drewniana łyżka ...