Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

Ziemniaczki pieczone z masłem, czosnkiem i cebulą

Ziemniaki możemy przygotować na wiele sposobów. Tym razem połączymy je z masłem i czosnkiem. Oto przepis na doskonałe ziemniaczki z piekarnika!  potato-706470_640 (1)

składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • czosnek granulowany (szczypta)

przyrządzanie:

  • ziemniaki myjemy, ale nie obieramy.
  • Kroimy w ćwiartki.
  • Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
  • Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
  • Czosnek obieramy i siekamy.
  • Masło roztapiamy na patelni, dodajemy odrobinę czosnku granulowanego.
  • Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy roztopionym masłem.
  • Następnie posypujemy cebulą i czosnkiem.
  • Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.

 

ZOBACZ TEŻ: Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym