RYBA Z KREWETKAMI W SOSIE: KOKOSOWYM LUB SZPINAKOWYM Która jest wasza ulubiona? Oto lista składników, która jest ci niezbędna do wykonania tego pysznego dania.. Jeśli masz już wszystkie potrzebne rzeczy, możemy przejść do jej przygotowania. Szczegóły, jak je przygotować na ...
Przepisy kulinarne na ryby i owoce morza – Jak na owoce morza przystało, ryby z płetwami głosu nie mają! Najlepsze przepisy kulinarne z ryb i owoców morza!
Pieczony łosoś z imbirem, miodem i świeżymi ziołami
Filety obrać, umyć i osuszyć. Miód, cytrynę, pieprz, starty imbir połączyć ze sobą i wymieszać. Natrzeć rybę przygotowanym sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 190 ...
Pieczony dorsz curry
filety myjemy i osuszamy. rybę posypujemy solą i grubą warstwą przyprawy curry. na wierzch możemy ułożyć posiekany czosnek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Podajemy z kawałkiem cytryny. ZOBACZ TEŻ: Tort szpinakowy na słodko
Ośmiorniczka z czosnkiem
Czyścimy ośmiornicę i wkładamy ją do garnka z bulionem przygotowanym ze wszystkich składników. Gotujemy ok. 45 minut Ugotowaną ośmiornicę studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i smażymy ośmiornicę z dwóch stron. ZOBACZ TEŻ: Hiszpańska paella z kalmarami i ...
Hiszpańska paella z kalmarami i krewetkami
1. Przygotowujemy w rondlu bulion warzywny. 2.Na rozgrzanym oleju, na dużej głębokiej patelni smażymy cebulę. 3. Gdy cebula się zeszkli dodajemy wyciśnięty czosnek. 4. Dodajemy ryż. Przyprawiamy i zalewamy bulionem. 5. Doprowadzamy do wrzenia a potem smażymy na średnim ogniu przez ...
Łosoś w miętowej marynacie
1. Łososia myjemy i osuszamy. 2. Przygotowujemy marynatę: wszystkie składniki drobno siekamy i mieszamy ze sobą. 3. Rybę maczamy w marynacie przez 10 minut. 4. Smażymy z obu stron. ZOBACZ TEŻ: Stek z tuńczyka w sezamie
Stek z tuńczyka w sezamie
1. Surowe steki z tuńczyka przyprawiamy małą ilością soli i pieprzu, następnie polewamy sosem sojowym i obtaczamy ze wszystkich stron w ziarnach sezamu. 2. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy mocno olej kokosowy, na którym smażymy steki ok. 3-4 minuty z każdej ...
Pieczony łosoś otulony sosem kaparowym
1. Rybę przyprawiamy i nacieramy skórką otartą z cytryny. 2. Pieczemy ją w piekarniku (lub przygotowujemy na parze) 3. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy posiekane kapary. Podsmażamy przez 30 sekund i wlewamy śmietankę. 4. Dodajemy do niej musztardę, koperek ...
Przegrzebki w sosie śmietanowym
1. Przegrzebki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. 2. Na maśle smażymy je, oprószone solą i pieprzem – około 1 minuty z każdej strony. 3. Wyjmujemy przegrzebki. 4. Do masła na patelni po przegrzebkach dodajemy chili, czosnek i cebulę. Smażymy ...
Pasztet z łososia
1. Myjemy łososia. A do garnka z wodą, solą i cukrem wkładamy łososia i gotujemy ok 10 minut. 2. Miksujemy rybę. Dodajemy sól, pieprz, śmietanę i jajko. 3. Wyciskamy sok z cytryny. Dodajemy posiekaną pietruszkę. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym ...















