Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Przepisy na Zupy

Przepisy kulinarne na zupy – Gotuj z nami pierwsze dania! Zupa smaczna, no i tania! Najlepsze przepisy kulinarne na zupy!

Rozgrzewający krem pomidorowy – poleca Valfrutta

Rozgrzewający krem pomidorowy – poleca Valfrutta

Chłodniejsze zimowe popołudnia skłaniają do rozgrzewania się za pomocą ciepłych, aromatycznych potraw. Najskuteczniej pomogą w tym gęste zupy – kremy. Efektowne i niezwykle smaczne, mimo to łatwe i szybkie w przygotowaniu, będą idealnym posiłkiem awaryjnym w przypadku niespodziewanych gości, sprawdzą ...

Więcej

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Zgodnie z tradycją na wigilijnym stole powinno znaleźć się 12 potraw. Przygotowanie tylu dań wymaga pełnego kulinarnego zaangażowania oraz spędzenia w kuchni dużej ilości czasu. Jedną z tradycyjnych potraw serwowanych podczas Wigilii jest barszcz czerwony. W Wigilię zawsze smakuje inaczej ...

Więcej

Zupa z dyni z pomarańczą

Zupa z dyni z pomarańczą

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie z oliwek, dolewając nieco wody. Wrzucić pokrojoną w drobną kostkę dynię oraz drobno posiekany czosnek. Wlać bulion, wino oraz wyciśnięty sok z pomarańczy i otartą skórkę a także tymianek. Przykryć i podgrzewać ok. ...

Więcej

Zupa z warzywami i ryżem

Zupa z warzywami i ryżem

Mięso zagotować w około 1,5 litra wody. Warzywa zetrzeć na tarce, dorzucić do zupy wraz z porem. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez około pół godziny. Wsypać ryż, zamieszać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać mniej więcej pięć ...

Więcej

Rosół

Rosół

Kawałki mięsa umyć, zagotować, odszumować łyżką cedzakową. Cebulę obrać, nabić na widelec i opiec nad ogniem. Dodać obrane i umyte warzywa (wraz z opieczoną cebulą) oraz przyprawy i gotować na wolnym ogniu minimum dwie godziny. Doprawić do smaku solą i ...

Więcej

Kapuśniak

Kapuśniak

Głównym składnikiem kapuśniaku są: poszatkowana kapusta głowiasta, kapusta kiszona, warzywa oraz mięsa takie jak m.in. boczek, żeberka, czy kiełbasa. Zupa znana jest zarówno w kuchni polskiej, jak i słowackiej oraz ukraińskiej. W artykule przepis na tę potrawę z dodatkiem: kapusty ...

Więcej

Pomidorowa

Pomidorowa

Pomidorową chyba wszyscy znają. Jest to zupa przyrządzana na bazie rosołu, a jej głównym składnikiem są pomidory lub koncentrat pomidorowy. Podaje się ją z makaronem lub ryżem.

Więcej

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Cebula pochodzi z Azji Środkowej. Posiada ona m.in. działanie bakteriobójcze, zwiększa odporność organizmu i pobudza apetyt. Zawiera wiele witamin i mikroelementów. Dlatego też mamy dla Was cebulową propozycję – ostrą i rozgrzewającą zupę. Dodatkowo przepis na grzanki.

Więcej

Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać. Pora dokładnie umyć. Wrzucić do garnka wraz z liścimi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu. Dodać cielęcinę i gotować ok. 90 minut. Wywar odcedzić, dodać obrane mięso cielęce. Zmiksować z ugotowanym na półmiękko zielonym groszkiem (odłożyć ...

Więcej