Jajka ugotuj na miękko. W miseczce zmieszaj tuńczyka z białym serem. Dodaj jajka i jogurt, wszystko dobrze wymieszaj. Dopraw lubczykiem, papryką oraz solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z pełnoziarnistym pieczywem. ZOBACZ TEŻ: Drożdżowe bułeczki z czekoladą i rodzynkami
Przepisy na śniadania.
Tosty francuskie na słodko
Roztrzep dwa jajka i połącz je z mlekiem. Grubo pokrojone kromki chleba namocz w mieszance, po 5 minut z każdej strony (aż całkiem przesiąkną). Rozgrzej masło na patelni i obsmaż tosty z obu stron, na złoty kolor. Podawaj z miodem ...
Jajka wysadzone w bułce!
Kroisz bułkę na dwie części i wydłubujesz z niej środek. Rozbijasz jajko i umieszczasz je w środku bułki. Solisz i pieprzysz. Wkładasz na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Musisz sprawdzać, czy jajko przypadkiem nie ścięło się szybciej. ...
Zielony omlet ze szpinakiem i parmezanem
Umyj szpinak i wyrzucić go na patelnię na dużym ogniu. Kiedy liście będą już “zwiędnięte” dodaj do nich sól, pieprz i zdejmij z ognia. Ubij 2 jajka, aż będą miały konsystencję piany. Dodaj 1/4 szklanki mleka, sól, pieprz i ubijaj ...
Bananowe placuszki – pomysł na słodkie śniadanie
1. W misce mieszamy jajka, mleko i jogurt. 2. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon oraz rozgnieciony widelcem banan. 3. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Smażymy na patelni na złoty kolor i posypujemy cukrem pudrem. ZOBACZ TEŻ: Muffinki owsiane
Pasta kanapkowa z fety i ogórka
Ser feta rozdrabniamy widelcem. Ogórka obieramy, i trzemy na tarce (małe oczka). Następnie mieszamy z serem. Doprawiamy pieprzem, posiekanym czosnkiem i świeżą bazylią. ZOBACZ TEŻ: PRZEPIS NA DOMOWĄ GRANOLĘ
Kokosowa owsianka
Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj płatki. Zmniejsz ogień, od czasu do czasu zamieszaj. Kiedy płatki wsiąkną większą część mleka i będą miękkie dodaj miód, olej kokosowy i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszaj, Przed podaniem posyp ziarenkami siemienia lnianego i płatkami ...
Domowe musli
Wszystkie płatki i wiórki kokosowe łączymy z olejem i miodem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (aż zarumienią się). Dodajemy rodzynki, jagody goi i siemię. Umieszczamy w ...
Fit śniadanie idealne na wiosnę!
1. Owoce myjemy i kroimy w plasterki. 2. Płatki mieszamy z pozostałymi suchymi składnikami. 3. Do pucharków lub modnych słoików nakładamy na przemian jogurt, suche składniki i owoce. 4. Na wierzch sypiemy płatki, ozdabiamy owocami i listkiem mięty. Jest to ...
Brushetta z oliwkami
Posiekaną cebulę polewamy sokiem z cytryny. Na suchej patelni prażymy czosnek. Mieszamy pomidory, oliwki, cebulę, bazylię i czosnek. Wszystko doprawiamy. Bagietkę dzielimy na części. Pieczemy pod grillem na złocisty kolor. Dodajemy mieszankę i polewamy oliwą. ZOBACZ TEŻ: Śródziemnomorska sałatka ...