Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Przepisy na śniadania

Przepisy na śniadania.

Chleb z nasionami

Chleb z nasionami

Do naczynia wrzuć drożdże, 2 łyżki cukru, pół szklanki ciepłej wody oraz 3 łyżki mąki. Połącz ze sobą wszystkie składniki, robiąc chlebowy rozczyn. Następnie pozostaw go w chłodnym miejscu na około 15 minut. Do schłodzonego rozczynu wlej litr letniej wody, ...

Więcej

Bananowy omlet

Bananowy omlet

Jaja, banana oraz mąkę zmiksować. Całość wylać na rozgrzaną patelnię lekko nasmarowaną tłuszczem. Smażyć na niewielkim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Gotowy omlet można polać jogurtem, dodać dżem lub świeże owoce.

Więcej

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier oraz – ciągle ubijając – jedno po drugim żóltka. Następnie, mieszając łyżką, przesiewać powoli do naczynia mąkę. Na koniec dodać śmietanę, aromat i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść na nim łyżkę ...

Więcej

Kanapka na ciepło z jajem i bekonem

Kanapka na ciepło z jajem i bekonem

Bułki przekroić na pół, wstawić do piekarnika nagranego do 180 stopni. Na patelni rozgrzać masło, delikatnie wbić jaja, lekko opruszyć solą i pieprzem. Na drugiej patelni usmażyć na złoty kolor bekon – bez dodatkowego tłuszczu, korzystając tylko z tego, który ...

Więcej

Naleśniki z sosem truskawkowym

Naleśniki z sosem truskawkowym

Składniki ciasta zmiksować, w razie gdy jest zbyt gęste dodać nieco wody, a gdy zbyt rzadkie – mąki. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować sos truskawkowy: truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować. Posiekać, a następnie podgrzewać 5 minut na patelni, ...

Więcej