Ciekawa kombinacja smaków, warto spróbować!

składniki: 
- 2 piersi z kurczaka
- jajo
- pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
- 1/4 szklanki maki pszennej
- 2 łyżki masła
- olej roślinny
- 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
- łyżka drobno posiekanej cebulki
- 1/4 szklanki bulionu z kurczaka
- 1/3 szklanki soku wyciśniętego z granatu
- 2 łyżeczki miodu
- 4 łyżeczki ziarenek granatu
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
przyrządzanie:
- Do rondelka wlej wino i cebulę, duś na wolnym ogniu, aż się zredukuje. Wlej bulion z kurczaka, sok z granatu i dopraw pieprzem.
- Pierś z kurczaka przekrój w poprzek i roztłucz tłuczkiem na filety o grubości około pół centymetra. Oprósz solą, obtocz w jajku, a następnie w mieszance orzechów włoskich i mąki.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i 3 łyżki oleju, smaż piersi przez 3 minuty z każdej strony.
- Podawaj z sosem z granatów, posypane szczypiorkiem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














