Oczywiście sezon na świeże kurki już dawno minął, ale my mamy spory zapas mrożonych grzybów. Dzisiaj przyrządzimy je w najprostszy sposób. Oto smażone kurki na maśle.
składniki:
- porcja kurek
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- garść posiekanej pietruszki
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mrożone kurki.
- Po chwili dodajemy posiekany czosnek i całość smażymy, aż kurki będą miękkie. Około 10-15 minut.
- Pod sam koniec dodaj pietruszkę i przyprawy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














