Karnawał, to czas wspólnej, szalonej zabawy z najbliższymi i spotkań w gronie przyjaciół. Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które zaskoczą gości swoim smakiem, jak i apetycznym wyglądem. W menu nie powinno zabraknąć lekkich sałatek i zdrowych przekąsek, które każdy z nas będzie mógł zjeść w czasie przerwy od szaleństwa na parkiecie. Będą one doskonałą alternatywą dla dań mięsnych i pozwolą czuć się lekko podczas zabawy.
składniki:
-
2 awokado
-
300 g świeżego szpinaku
-
100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
-
6 pomidorków koktajlowych
-
pieprz
-
sól
Sos:
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
½ łyżki octu jabłkowego
-
½ łyżki musztardy Dijon
-
½ łyżki miodu
przyrządzanie:
Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i Chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos mieszamy z sobą wszystkie składniki. Gotową sałatkę, polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.