Te niewielkie, ale bardzo smaczne owoce pochodzą z Chin. Dziś uprawiane są w wielu krajach o ciepłym klimacie. Mają łagodny smak i są bogate w witaminę C. Oto wszystko co powinniście wiedzieć o liczi.
- Jak jeść? Można małym nożykiem naciąć skórkę na krzyż, na szpiczastym końcu owocu i delikatnie zdjąć ją palcami. Można je jeść, jak śliwki lub za pomocą łyżeczki. Idealne do sałatek owocowych, a także jako dodatek do napojów czy drinków.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















